۰ نظر
۱۲۹ بازدید

مسلم مختاری

کاشت ۱۶ هزار و ۵۰۰  اصله نهال  و ۴۳ نوع درخت  در سطح ۴۲ هکتار در شهرستان بهمئی

با اجرای طرح ملی کاشت میلیونها نهال در کشور در سال گذشته ۱۴۰ هزار اصله نهال در استان کهگیلویه و بویراحمد غرس شده بود.
کد خبر : 5737
تاریخ انتشار : چهارشنبه 20 اسفند 1399 - 0:46

به گزارش پایگاه خبری عصر آشنا،در اسفندماه امسال (۱۳۹۹)در سال ۱۳۹۹ کاشت ۱۶ هزار  اصله نهال  و ۴۳ نوع درخت  در سطح ۴۲ هکتار نهال کاری و جنگل کاری در شهرستان بهمئی صورت می گیرد.

 فرماندار بهمئی در آئین کاشت نهال، با اشاره به اینکه ، از آغازِ شروع به کار منابع طبیعی و آبخیزداری در این شهرستان تاکنون ، در ۵۵۰  هکتار از عرصه های طبیعی بهمئی  کاشت و احیای انواع گونه های درختی صورت گرفت گفت: امروز با اجرای طرح کاشت نهال ، بیش از یک هزار اصله انواع نهال در عرصه‌های قابل کشت بهمئی غرس شد.

 حکمت الله سنایی با اشاره به اینکه طرح درختکاری ، در راستای منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ترویج فرهنگ منابع طبیعی، حفظ و احیای طبیعت و تبیین اهمیت آن اجرا شد افزود: این طرح پویشی مردمی است و در این طرح بیش از ۲۰۰ نفر از دوستداران محیط زیست به منظور احیا و ترمیم رویشگاه‌های جنگلی و مرتعی در عرصه‌های منابع طبیعی شهرستان بهمئی بذر کاشتند.

 وی با بیان اینکه تاکنون بیشترین بذر‌های کاشته شده در شهرستان بهمئی بادام کوهی است ، اضافه کرد: اجرای این طرح با توجه به خشکیدگی وسیع رویشگاه‌های جنگلی و مرتعی کشور به دلیل اقدامات مخرب انسانی، صنعتی، چرای دام، سرشاخه زنی، تغییر اقلیم، خشکسالی و آتش سوزی های تابستان گذشته ایجاد شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهمئی ، با اشاره به اینکه ۴۲ هکتار نهال کاری و جنگل کاری تا سه ماه آینده در شهرستان بهمئی صورت می گیرد و بیش از ۱۰ هزار اصله نهال در این طرح تا پایان اسفند در مراتع بهمئی غرس می‌شود، گفت: این طرح با مشارکت بسیجِ مردمی، داوطلبان هلال احمر و طبیعت دوستان اجرا شد.

مهدی نصیری با بیان اینکه در این طرح از گونه‌های جنگلی سازگار با منطقه مانند کنار، بلوط، زالزالک، گلابی وحشی ، بنه ، کهور و اُکالیپتوس غرس شد افزود: تاکنون چندین هکتار جنگلِ دست کاشت شامل بلوط، بادام، کنار و سایر گونه‌های سازگار با آب و هوا در بهمئی ایجاد شده است.

وی احیای جنگل ها، تلطیف هوا، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و ایجاد محیطی مفرح را از مزایای اجرای این طرح برشمرد واضافه کرد: این جنگل‌ها با بذرپاشی، کپه کاری، نهال کاری و انواع عملیات بیولوژیک در نقاط مختلف ایجاد شده است و تغییر اقلیم، خشکسالی‌های پیاپی، بروز بیماری‌ها و حمله آفات از جمله خشکیدگی بلوط و شیوع آفت برگخوار بلوط سبب کاهش و تنک شدن بخشی از جنگل‌های بلوط در سال‌های گذشته شده است.

نخستین روز هفته منابع طبیعی، روز درختکاری نامگذری شده است و ایرانی ها هر سال با کاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با این کار نمادین در آستانه بهار زندگی را به زمین باز می گردانند.

در این روز در مقابل بیشتر پارک ها و فضاهای سبز و دیگر نقاط شهر نهال هایی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرید.هفته منابع طبیعی در ایران از ۱۵ تا ۲۲ اسفند ماه می باشد.  

مسلم مختاری خبرنگار و نماینده صداوسیما

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.